15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (2024)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 27 april, 2021

4.4/5 - (5 stemmen)

Wat zul je lezen in deze blog?

1. Bijzonder overnachten in Noord-Brabant in een voormalig klooster

Hotel Mariënhage is gebouwd op de historische fundamenten van het gelijknamige klooster. Bijzonder overnachten in Brabant kan hier dus in een wel héél bijzondere accommodatie!

De locatie is erg speciaal, want het is een monumentaal erfgoed van de kloosterorde der Augustijnen. Het hotel is een combinatie van historisch en modern en dit zie je onder andere terug in het interieur. De kamers hebben bijvoorbeeld religieuze accenten, maar zijn chique en stylish afgewerkt met hippe artwork en een regendouche. Daarnaast heeft het hotel ook een restaurant, bar en tuin waar je lekker kunt relaxen.

Qua locatie zit je trouwens ook echt goed, want Mariënhage is gelegen in het centrum van Eindhoven. Het centraal station is op 650 meter lopen en binnen 300 meter sta je in de winkelstraten. Bijzonder overnachten in Brabant in dit kloosterhotel doe je vanaf €81.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (1)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (2)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (3)

2. Origineel overnachten in Brabant in een Amerikaanse schoolbus!

Bijzonder overnachten in Brabant doe je in deze Amerikaanse schoolbus. De eigenaar heeft hem zelfvoorzienend gemaakt door zonnepanelen en een composttoilet te plaatsen. Ook is er een keukentje en douche aanwezig. Eigenlijk is het een soort rijdend appartement, want er zit ook nog een wasmachine en vaatwasser in! Het bed is 1,60 meter breed, dus prima geschikt voor twee mensen.

De bus is ook erg geschikt voor een romantisch nachtje weg in Brabant, want je zit in een groene omgeving zonder mensen om je heen. Hij staat namelijk op een leegstaande, vervallen boerderij, dus het is er heerlijk rustig. De bus heeft dan ook geen gordijnen, aangezien er niemand in de buurt komt. Wil je ook bijzonder overnachten in deze gele schoolbus? Via AirBnB boek je al een nacht vanaf € 148!

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

3. Boomhut overnachting in Brabant

Slapen in een Brabantse boomhut met vrienden en/of familie is mogelijk bij Avontyr. Deze accommodatie biedt namelijk ruimte voor maximaal acht gasten, verdeeld over zes slaapkamers (met ieder een eigen badkamer) in twee boomhutten! Ook is er een gemeenschappelijk gebouw waar de keuken, eetruimte, ruime woonkamer met houtkachel en bar gevestigd is. De grote keuken is voorzien van een fornuis met een oven, magnetron, vaatwassers, spoelbak, koelkasten, koffiezetapparaat, waterkoker, potten, pannen, servies, glaswerk en bestek. Tussen de boomhutten bevinden zich het terras, de kampvuurkuil en ook nog een ondergrondse centrale ruimte waar je met de hele groep gezellig kunt eten en ontspannen.

De accommodatie is vanwege de grote ruimte dus uitermate geschikt voor een groepsreis, maar je kunt het natuurlijk ook afhuren om in je eentje (of met zijn tweeën) te genieten van de rust om je heen. De boomhut overnachting in Brabant boek je vanaf € 200 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: TripAdvisor

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (4)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (5)

4. Bijzondere overnachting in Eindhoven bij voormalige Philips lampenfabriek

Het bekendste bedrijf van de Brabantse stad Eindhoven is natuurlijk Philips. De lampenfabriek is nu omgebouwd tot luxe appartementen en via AirBnB is het mogelijk om hier een overnachting te boeken. De loft is 65 m² groot en heeft grote ramen, dus er is veel natuurlijk daglicht. Daarnaast is er ook een grote moderne keuken met kookeiland, bar, ruime eettafel en een stijlvolle zithoek. Met een trapje kom je bij de slaapvide, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Qua locatie zit je hier echt goed, want de loft is gelegen in het stadscentrum. Het treinstation ligt op slechts 5 minuten lopen, dus prima te bereiken als je met het openbaar vervoer komt. Wil je ook deze bijzondere overnachting in Eindhoven meemaken? Je boekt de loft vanaf €102 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

5. Slapen in een safari lodge in Erp

Uniek overnachten in de natuur doe je in deze safari lodge met uitzicht op de bossen en weilanden. Ook is er een riviertje op 100 meter afstand, dus als je van wandelen en fietsen houdt, dan zit je hier goed! De safari lodge zelf is gezellig ingericht en biedt ruimte voor maximaal zes personen. In de voortuin staat een barbecue met vuurkolf . Het leuke is dat het terras door de safaritent een beetje beschut is, dus ook bij slechter weer heb je de mogelijkheid om gewoon buiten te blijven. En er is zelfs een jacuzzi waar je gebruik van kunt maken!

Lijkt deze glamping in een safari lodge jou ook leuk? Je boekt deze accommodatie al vanaf €166 per nacht!

Prijzen en beschikbaarheid: Natuurhuisje

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (6)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (7)

6. Bijzonder overnachten in Brabant tussen zandsculpturen

Hou je van natuur, maar ook van kunst? Dan is origineel overnachten in Brabant mogelijk in het Zandhotel, gelegen in het natuur- en recreatiegebied Herperduin! In dit gebied zijn allerlei zandsculpturen te vinden en zelfs in de accommodatie zelf vind je kunstwerken van zand. Het huisje is een soort tiny house (geschikt voor twee personen), dus alles is efficiënt ingericht. Wel is er een luxe badkamer met een ruime douche.

Slapen in deze unieke accommodatie in Brabant kost slechts €60 per nacht, dus het is ook een mooie optie als je een goedkope overnachting zoekt.

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

7. Romantische cottage in Brabant

Wil je een romantisch nachtje weg in Brabant? Dat kan in deze rustieke cottage waar een B&B gevestigd zit. De cottage was vroeger een boerderij uit 1800 en grenst aan het natuurgebied de Keent. De omgeving is dus erg rustig en echt geschikt om bijvoorbeeld te wandelen en te fietsen. De accommodatie biedt veel privacy, want je hebt een eigen ingang, eigen zitkamer met een open haard en natuurlijk ook een slaapkamer en een moderne badkamer. Ook heb je toegang tot je eigen privé terras met uitzicht op de achtertuin en de omringende natuur.

Zie jij een romantische overnachting in deze Brabantse cottage ook zitten? Via AirBnB boek je hem al vanaf €105 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

8. Avontuurlijk overnachten op een safaripark

Op safari in Nederland is mogelijk bij safaripark Beekse Bergen. Je hoeft dus niet helemaal naar Afrika om de Big Five (leeuw, panter, olifant, neushoorn en Kaapse buffel) te spotten, want deze zijn ook in dit dierenpark te vinden. Daarnaast zijn er ook gorilla’s, nijlpaarden, tijgers, nijlpaarden en nog veel meer bijzondere beesten te vinden, dus voor de dierenliefhebber is een overnachting in de Beekse Bergen echt een droom. Je huurt hier een vakantiehuis waar je met zes personen kunt verblijven. Daarnaast is er ook een bowlingbaan, kinderspeelplaats en een binnenzwembad te vinden en samen met het safaripark biedt dit een geweldige vakantie voor een gezin met kinderen.

Wil je ook bijzonder overnachten in Brabant en op safari gaan om de Big Five te spotten? Je huurt een vakantiehuis vanaf €290 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Beekse BergenBooking.com

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (8)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (9)
15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (10)15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (11)

9. Uniek overnachten in Brabant in een echt wijnvat!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast ook wel een keer bijzonder kamperen in Brabant, maar dan wel in een wijnvat! Op camping Costa Kabrita (Huijbergen) staan dus twee wijnvaten die de leuke namen Bueno Vida (goed leven) en Vida Feliz (gelukkig leven) dragen. Ze zijn gemaakt van grenenhout en het hout is 46 mm dik, waardoor het er ook in de winter warm genoeg is om in te slapen. Qua inrichting zijn de wijnvaten eenvoudig, maar wel comfortabel. Er is namelijk een tweepersoonsbed, uitschuiftafel en twee banken. Deze zijn eventueel om te bouwen tot twee bedden, dus in totaal kunnen er vier mensen slapen in een wijnvat.

Er zijn trouwens nog véél meer leuke en originele accommodaties zoals je hieronder op de foto’s kunt zien.

De camping zelf is trouwens ook erg leuk, want de naam Costa Kabrita betekent eigenlijk Geitenkust. De eigenaren hebben namelijk een eigen bedrijf met melkgeiten en een geitenkaaswinkeltje. Hier koop je dus verschillende kaasjes (kruidenkaas, brandnetelkaas, belegen kaas, enzovoorts!), geitenmelk en zelfs geitenijs! Lijkt de combinatie van geitenkaas en slapen in een wijnvat jou ook leuk? Boek dan snel een overnachting vanaf €90!

Prijzen en beschikbaarheid: Booking

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (12)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (13)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (14)

10. Origineel overnachten in Brabant in een wellness villa

Zoek je een grote luxe accommodatie om met je familie en/of vrienden in te logeren en zijn jullie allemaal wellness fans? Dan is deze villa van vakantiepark Bergvliet Villa’s in de Oosterhoutse Bossen (vlakbij Breda) een geweldige optie! De stijlvol ingerichte villa is 165 m² groot, verdeeld over twee woonlagen en geschikt voor 12 personen. Er zijn zes slaapkamers met ieder een eigen luxe en-suite badkamer en privé toilet. De ruime woonkamer heeft een glazen schuifpui waardoor er veel natuurlijk lichtinval is. De grote keuken is van alle gemakken voorzien en het terras is deels overkapt met een gezellige buitenhaard.

Op het vakantiepark is een 18-holes golfbaan en het grootste wellness centrum van Zuid-Nederland te vinden. Hier geniet je van diverse zwembaden en sauna’s en kun je yogalessen en massages boeken. Ook buiten het park valt er voldoende te beleven, want onder meer Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en Nationaal Park De Biesbosch liggen om de hoek.

Zie jij bijzonder overnachten in Brabant samen met vrienden en/of familie en vol wellness, luxe en natuur om je heen ook zitten? Dan moet je diep in de buidel tasten, want een nachtje kost maar liefst € 895! Maar als je het even uitrekent, dan valt de prijs per persoon wel weer mee als je hier met 12 mensen overnacht ;-).

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

11. Bijzonder overnachten in Noord-Brabant in een kasteel

Altijd al willen overnachten in een echt kasteel? Dan is Maurick Kasteel in Vught (8 km van Den Bosch) een geweldige optie. Dit kasteel is waarschijnlijk rond 1500 gebouwd, dus het heeft een lange geschiedenis. Het ligt verscholen in een natuurrijk gebied met veel bebossing en hier is tevens een grote kolonie van Blauwe reigers te vinden. Wandelen of fietsen is dan ook zeer aan te raden als je in dit kasteel overnacht!

Alle hotelkamers zijn luxe ingericht met een mooi uitzicht over de kasteeltuinen of het meer. Een reguliere kamer boek je al vanaf €102 en suite kost € 195 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (15)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (16)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (17)

12. Overnachten in een luxe hotel in Brabant (5 sterren!)

Slapen in een luxe vijfsterrenhotel op een geweldige locatie waar je makkelijk alle bezienswaardigheden van Eindhoven bezoekt? Dan moet je absoluut bij NH Collection Eindhoven Centre zijn! Dit hotel is gelegen in de binnenstad en is een goede uitvalsbasis als je de stad wilt leren kennen. Zo ligt het PSV Philips Stadion 900 meter van het hotel vandaan en loop je slechts 700 meter om bij het Van Abbemuseum te komen. Ook het Philips museum en poppodium de Effenaar zijn op loopafstand van het hotel.

Het NH Collection hotel heeft verder alles wat je mag verwachten van een luxe hotel. Zo is er een 24 uurs receptie die altijd voor je klaarstaat en een sportschool. Verder hebben alle kamers een Frans balkon en een moderne inrichting met houten vloer, regendouche en een Nespresso machine. Een tweepersoonskamer boek je vanaf €269 per nacht en voor de suite betaal je €389 per nacht.

Vergeet zeker niet om een co*cktail te sippen op het panoramische terras. Je krijgt er een fantastisch uitzicht over Eindhoven en ook de drankjes zijn niet te missen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (18)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (19)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (20)

13. Slapen op een jacht bij de Maas rivier

Bijzonder overnachten in Brabant bij rivier de Maas is mogelijk op deze jacht. De boot is aangemeerd bij een privé steiger en in de buurt ligt een recreatiegebied met een strand, genaamd de Zandmeren. De jacht is recent gerenoveerd en heeft twee aparte slaapkamers, een keukentje en een ruime zithoek met panoramisch uitzicht over het water. Douche en toilet zijn ook aanwezig, maar deze zijn wel klein. Voor een comfortabelere douche en toilet kun je naar de jachthaven lopen en een douchebeurt kost hier € 1. Ook is het de bedoeling dat je zelf je beddengoed, hoofdkussens en toiletpapier meebrengt, want deze zijn ook niet in begrepen.

Slapen aan de Maas kost je €125 per nacht. In overleg kun je met de kapitein twee uur met de boot varen tegen een meerprijs van €120.

Prijzen en beschikbaarheid: Airbnb

14. Bijzonder kamperen in Brabant in een yurt

Uniek overnachten in Brabant doe je in deze Mongoolse yurt, gelegen in Schijndel. De tent is voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed en in het donker kun je via het transparante dakkoepel (ook wel toono genoemd) naar de heldere sterrenhemel kijken. Ook is er natuurlijk een gezellige houtkachel in het midden van de tent om je ’s avonds warm te houden. Simpele maaltijden bereid je op het kleine gasstel met keukengerei. Tevens is er een banya (Russische tentsauna) waar je gebruik van mag maken. Om de wellness beleving helemaal compleet te maken, is het ook mogelijk om een privé yogales of massage te boeken!

Wil je ook back to basics en slapen in deze yurt? Je boekt deze accommodatie vanaf €86!

Prijzen en beschikbaarheid: Natuurhuisje

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (21)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (22)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (23)

15. Bijzonder overnachten in Brabant bij de Efteling!

In Brabant is natuurlijk de bekendste pretpark van Nederland te vinden, namelijk de Efteling! Bij dit themapark hoort ook een viersterrenhotel waar je sprookjesachtig de nacht doorbrengt. Er zijn 20 themasuites, waaronder een Doornroosje, Sneeuwwitje en Roodkapje Suite. Deze zijn geheel in stijl ingericht en geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Superleuk dus voor een gezin met kids die helemaal fan zijn van een bepaald sprookje! Naast de themasuites zijn er ook kleine suites en reguliere kamers zonder een bepaald thema.

Bijzonder overnachten in Brabant in het Efteling Hotel doe je vanaf €235 (reguliere hotelkamer), €287 (kleine suite) of €340 (themasuite). In deze prijs zit het ontbijt plus onbeperkt toegang tot het attractiepark inbegrepen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.comEfteling.com

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (24)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (25)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (26)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (27)

15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (28)

Over de auteur

Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.

4.4/5 - (5 stemmen)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Vluchten van de drukte: ontdek de populairste dorpen van Nederland

50+ Tips voor Amsterdam: Handige travel tips voor een citytrip!

In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
15x Bijzonder overnachten in Brabant: Originele en unieke adresjes (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6148

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.