Warhammer: Vermintide 2 review - Tijd voor ongedierte (2024)

Vermintide 2 laat je vrij een personage uitbouwen en progressie maken, maar op lange termijn eist herhaling toch zijn tol.

De fantasyboardgame omgevormd tot een viscerale hack-and-slasher Vermintide is terug. Met Warhammer: Vermintide 2 wil ontwikkelaar Fatshark tonen dat hij de kritieken na de originele game ter harte heeft genomen. Vermintide 2 moet namelijk meer variatie en een nieuw progressieysteem bieden, zonder aan de essentie van de gameplay te raken. Verwacht je dus aan meer van hetzelfde, maar met de nodige aanpassingen om je eigen ding te doen.

Bekijk op YouTube

De kern van de reeks in Vermintide 2 is ongewijzigd gebleven. Met een team van vier ploeg je je door een level, voltooi je kleine doelen en trotseer je vooral een dozijn Skaven-rattenhordes. Als eerste aanvulling daarop heeft Fatshark het Chaos-ras toegevoegd. Je komt bijvoorbeeld een Chaos Warrior of een Chaos Spawn tegen. Die laatste fungeert als - zeer lelijke - 'tussenbaas' en kun je alleen met goed teamwerk verslaan. Iemand leidt het beest af en vangt een groot deel van de klappen op, terwijl de rest onophoudelijk aanvalt. Dat geeft de gevechten nog meer pit en vooral diepgang dan ze al hadden.

Het nieuwe progressiesysteem is de belangrijkste toevoeging die de ontwikkelaar gedaan heeft. Je kiest nog steeds uit 5 Heroes, maar ze hebben elk drie Careers waarvan de laatste twee pas bij een bepaald level beschikbaar worden. Elke Career levert zowel een unieke passieve als actieve vaardigheid en een specifieke Talent Tree. Aan level 5, 10, 15, 20 en 25 kies je telkens één uit drie talenten die eventueel stamina, critical hit chance of health regeneration verbeteren. Zo'n systeem geeft je grofweg vijftien mogelijke speelstijlen. Als je een Career uitbouwt of met een andere Hero van nul begint, dan komt dat de herspeelbaarheid alleen maar ten goede. Die variatie laat de game boven de middenmoot uitstijgen.

Warhammer: Vermintide 2 review - Tijd voor ongedierte (4)

De ontwikkelaar wil die afwisseling stimuleren door je na elke missie relevante loot te geven. Een Strongbox bevat nu drie voorwerpen in plaats van slechts één. De loot houdt rekening met je Power Level, waardoor je sowieso een krachtiger nieuw wapen krijgt. Ten slotte ontvang je alleen uitrusting voor het personage met wie je op dat moment speelt. Dat systeem werkt perfect en de beloning is dus groot, maar daarvoor moet je wel winnen. Bij verlies krijg je slechts een handjevol XP en nooit loot. Vooral in het begin is dat oneerlijk, want met je eerste wapens voltooi je de missies niet bepaald vlot. Na enkele winsten komt het lootsysteem wel volledig tot zijn recht.

Doorbijten zal er in het begin zeker inzitten, want Vermintide 2 is nooit gemakkelijk. Zelfs op Recruit legt de game je het vuur aan de schenen. Bij elkaar blijven is een must en één dode Hero kan de hele missie doen falen. Tegen het einde wordt het vaak heel zwaar, en na het laatste doel duikt er mogelijk nog een eindbaas op. Als iedereen weinig health over heeft, is dat een onoverkomelijke opdracht. Dat er tijdens de missie geen checkpoints zijn, maakt de 'game over' des te zwaarder om te dragen. Je hebt soms wat geluk nodig, want veel hangt af van het moment en de manier waarop een horde of een baas spawnt. De game wisselt frustratie echter wel met gezonde uitdaging af, waardoor je aangescherpt wordt om te blijven spelen.

De combinatie van een Career, relevante loot en pittige gevechten maakt dat je een afwisselende, uitdagende gameplay ervaart. Zelfs de kleinste Enchantments op een wapen hebben hun uitwerking in de strijd, een wapen met een hoger Power Level voelt al anders en tussendoor moet je goed je blocking en dodging timen. De game toont dat je gekozen uitrusting ertoe doet en dat je geconcentreerd de horde moet bevechten. Daardoor heb je zin om de uitdaging aan te gaan.

Warhammer: Vermintide 2 review - Tijd voor ongedierte (5)

Ondanks die keuze en variatie blijft de gameplay wel vrij simpel: eindeloze zwakke vijanden en een paar krachtpatsers trotseren. Dat resulteert gewoonweg vaak in button mashing. Bovendien bevat de game slechts dertien maps waarvan drie bij het begin direct speelbaar zijn. Wanneer er dan een paar missies falen, dan besluipt er je mogelijk een gevoel van eentonigheid. Dat de spawns in elke speelbeurt anders zijn, verandert daar niet veel van. Afwisseling op de lange termijn zorgt namelijk toch weer voor algemene herhaling.

Fatshark heeft met Vermintide 2 een serieus verfijnde opvolger van de originele game gemaakt. Door de vijf Heroes, het Career-systeem en de Talent Tree kun je vrij variëren. Je loot na elke missie bevat alleen maar betere en relevante voorwerpen, waardoor je echt progressie maakt. Dat is ook nodig, want de missies zijn moeilijk en verliezen is een zware dobber. Desalniettemin heb je slechts dertien maps en verlangt de game maar één ding van je: dat je hordes monsters afslacht en het einde bereikt. Daar veranderen speciale vaardigheden niks aan. Op die manier is Vermintide 2 een hack-and-slasher die delicaat balanceert tussen variatie en eentonigheid.

Warhammer: Vermintide 2 review - Tijd voor ongedierte (2024)

References

Top Articles
TARGET ROOM ESSENTIALS 249-05-0297 ASSEMBLY INSTRUCTIONS MANUAL Pdf Download
TARGET TGT-CU8-002 ASSEMBLY INSTRUCTIONS MANUAL Pdf Download
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Restaurer Triple Vitrage
News - Rachel Stevens at RachelStevens.com
Jeremy Corbell Twitter
Black Gelato Strain Allbud
Bucks County Job Requisitions
Pickswise the Free Sports Handicapping Service 2023
Noaa Swell Forecast
Weapons Storehouse Nyt Crossword
Cinepacks.store
Pbr Wisconsin Baseball
Smokeland West Warwick
Shemal Cartoon
No Strings Attached 123Movies
Rainfall Map Oklahoma
Louisiana Sportsman Classifieds Guns
Candy Land Santa Ana
Concordia Apartment 34 Tarkov
Theater X Orange Heights Florida
Joan M. Wallace - Baker Swan Funeral Home
St Clair County Mi Mugshots
Telegram Voyeur
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
897 W Valley Blvd
Dentist That Accept Horizon Nj Health
Fedex Walgreens Pickup Times
Chapaeva Age
Ni Hao Kai Lan Rule 34
Sinfuldeeds Vietnamese Rmt
W B Crumel Funeral Home Obituaries
Natashas Bedroom - Slave Commands
Studio 22 Nashville Review
Vivek Flowers Chantilly
Craigslist List Albuquerque: Your Ultimate Guide to Buying, Selling, and Finding Everything - First Republic Craigslist
D-Day: Learn about the D-Day Invasion
How Many Dogs Can You Have in Idaho | GetJerry.com
Www Usps Com Passport Scheduler
Wilson Tattoo Shops
Emulating Web Browser in a Dedicated Intermediary Box
Lake Andes Buy Sell Trade
Dinar Detectives Cracking the Code of the Iraqi Dinar Market
Unveiling Gali_gool Leaks: Discoveries And Insights
✨ Flysheet for Alpha Wall Tent, Guy Ropes, D-Ring, Metal Runner & Stakes Included for Hunting, Family Camping & Outdoor Activities (12'x14', PE) — 🛍️ The Retail Market
Candise Yang Acupuncture
Unblocked Games - Gun Mayhem
Craigslist Chautauqua Ny
Okta Login Nordstrom
Shiftselect Carolinas
What your eye doctor knows about your health
Read Love in Orbit - Chapter 2 - Page 974 | MangaBuddy
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5996

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.